Vánoce jsou časem, kdy se kuchyně stává kouzelným místem plným vůní, radosti a lásky. Chcete-li na svůj vánoční stůl přinést něco opravdu výjimečného, zkuste náš recept na nejlepší vánoční cukroví. Představte si, že jste v interiéru své kuchyně. Váš jídelní stůl je ozdoben vánočními ozdobami a vůně skořice se šíří vzduchem. Zaboříte se do židle a jste připraveni na vánoční pekařskou výpravu. A jak začít? Naštěstí máme pro vás recept na nejoblíbenější vánoční cukroví, které dostane každého do vánoční nálady. Tyto kousky jsou nejen chutné, ale i oku lahodící. Pohodlně se usaďte a připravte se na pečení, které rozjásá váš domov.
Vlašské ořechové vanilkové hvězdy:
Ingredience:
250 g másla
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 hrnek mletých vlašských ořechů
400 g hladké mouky
špetka soli
perníkové koření podle chuti
Postup:
Předehřejte troubu: Nastavte teplotu trouby na 180 °C. Vaše kuchyně se brzy naplní vůní ořechů a vanilky.
Příprava těsta: V míse smíchejte měkké máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte mleté vlašské ořechy, mouku, špetku soli a perníkové koření. Zpracujte hladké těsto.
Vytváření hvězdiček: Z těsta vytvarujte vánoční hvězdy a položte je na plech s pečicím papírem. Můžete použít formičky s vánočními motivy pro originální tvary.
Pečení: Vložte plech do předehřáté trouby a pečte hvězdy do zlatova. Nechte je chvilku vychladit.
Vanilkový nádech: Když jsou hvězdy ještě teplé, posypeme je vanilkovým cukrem. Ten se krásně rozplyne na teplém pečivu a dodá mu jedinečnou chuť.
Užijte si s láskou: Hvězdy nechte úplně vychladnout a pak je s láskou podávejte na váš vánoční stůl. Těšíme se na jejich výjimečnou chuť!
Linecké kolečka s pomerančovou polevou:
Ingredience:
200 g másla
100 g moučkového cukru
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
400 g hladké mouky
špetka soli
kůra z jednoho bio pomeranče
Postup:
Postup:
Rozproudění vůní: Předehřejte troubu na 160 °C. Vaše kuchyně se brzy naplní vůní pomeranče a vanilky.
Tvoření těsta: Ve velké míse utřete máslo s cukrem do pěny. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, kůru z pomeranče, mouku a špetku soli. Vytvořte hladké těsto.
Vytváření : Na pomoučené ploše vyválejte těsto a vykrajujte kolečka. Položte je na plech a dejte péct do trouby.
Pomerančová poleva: V míse smíchejte moučkový cukr s trochou pomerančové šťávy. Když jsou hvězdičky hotové a trochu vychladlé, přelijte je pomerančovou polevou.
Chvíle očekávání: Nechte polevu ztuhnout a hvězdičky dobře vychladnout. Vaše chuťové buňky se brzy dočkají lahodného zážitku.
Užijte si tuto pečicí dobrodružnou cestu a přinesete na váš vánoční stůl nejlepší vánoční cukroví, které si zamiluje celá rodina!
Mohlo by Vás ještě zajímat:
Vánoční stromeček: Cesta tradice od minulosti do současnosti
Nejoblíbenější vánoční cukroví
Předvánoční úklid podle KonMari