Vánoční cukroví aneb pečeme nejlepší vánoční lahůdky

 

Vánoce jsou časem, kdy se kuchyně stává kouzelným místem plným vůní, radosti a lásky. Chcete-li na svůj vánoční stůl přinést něco opravdu výjimečného, zkuste náš recept na nejlepší vánoční cukroví. Představte si, že jste v interiéru své kuchyně. Váš jídelní stůl je ozdoben vánočními ozdobami a vůně skořice se šíří vzduchem. Zaboříte se do židle a jste připraveni na vánoční pekařskou výpravu. A jak začít? Naštěstí máme pro vás recept na nejoblíbenější vánoční cukroví, které dostane každého do vánoční nálady. Tyto kousky jsou nejen chutné, ale i oku lahodící. Pohodlně se usaďte a připravte se na pečení, které rozjásá váš domov.

Vlašské ořechové vanilkové hvězdy:

Ingredience:

250 g másla

100 g moučkového cukru

1 vanilkový cukr

1 hrnek mletých vlašských ořechů

400 g hladké mouky

špetka soli

perníkové koření podle chuti

cukroví hvězdy

Postup:

Předehřejte troubu: Nastavte teplotu trouby na 180 °C. Vaše kuchyně se brzy naplní vůní ořechů a vanilky.

Příprava těsta: V míse smíchejte měkké máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte mleté vlašské ořechy, mouku, špetku soli a perníkové koření. Zpracujte hladké těsto.

Vytváření hvězdiček: Z těsta vytvarujte vánoční hvězdy a položte je na plech s pečicím papírem. Můžete použít formičky s vánočními motivy pro originální tvary.

Pečení: Vložte plech do předehřáté trouby a pečte hvězdy do zlatova. Nechte je chvilku vychladit.

Vanilkový nádech: Když jsou hvězdy ještě teplé, posypeme je vanilkovým cukrem. Ten se krásně rozplyne na teplém pečivu a dodá mu jedinečnou chuť.

Užijte si s láskou: Hvězdy nechte úplně vychladnout a pak je s láskou podávejte na váš vánoční stůl. Těšíme se na jejich výjimečnou chuť!

 

Linecké kolečka s pomerančovou polevou:

Ingredience:

200 g másla

100 g moučkového cukru

1 vejce

1 lžička vanilkového extraktu

400 g hladké mouky

špetka soli

kůra z jednoho bio pomeranče

Postup:

vanocni cukrovi

Postup:

 

Rozproudění vůní: Předehřejte troubu na 160 °C. Vaše kuchyně se brzy naplní vůní pomeranče a vanilky.

 Tvoření těsta: Ve velké míse utřete máslo s cukrem do pěny. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, kůru z pomeranče, mouku a špetku soli. Vytvořte hladké těsto. 

Vytváření : Na pomoučené ploše vyválejte těsto a vykrajujte kolečka. Položte je na plech a dejte péct do trouby. 

Pomerančová poleva: V míse smíchejte moučkový cukr s trochou pomerančové šťávy. Když jsou hvězdičky hotové a trochu vychladlé, přelijte je pomerančovou polevou. 

Chvíle očekávání: Nechte polevu ztuhnout a hvězdičky dobře vychladnout. Vaše chuťové buňky se brzy dočkají lahodného zážitku.

 

Užijte si tuto pečicí dobrodružnou cestu a přinesete na váš vánoční stůl nejlepší vánoční cukroví, které si zamiluje celá rodina!

 

Mohlo by Vás ještě zajímat:

Vánoční stromeček: Cesta tradice od minulosti do současnosti

Inspirace na Vánoční dárky

Nejoblíbenější vánoční cukroví

Štědrý den

Advent a adventní věnec

Předvánoční úklid podle KonMari

Advent a adventní čas